

# Korean-Japanese Friendship Conference on Neuroendovascular Treatment

Date: Friday, December 02, 2011

Venue: Seoul St. Mary's Hospital, The Catholic University of Korea

08:30 ~ 08:34 Congratulatory Address Yong-Sam Shin, President of KSIN

08:34 ~ 08:37 **Congratulatory Address** Waro Taki, JSNET

08:37 ~ 08:40 **Congratulatory Address** Jin-Yang Joo, President of KSCVS

08:40 ~ 10:30 Session I. Pediatrics & cerebral arterial stenosis (110min)

Chairman: Young-Joon Kim, Waro Taki

# Moyamoya disease & pediatrics neurointervention - Role of endovascular treatment (45min)

O-Ki Kwon (Seoul National University) 15min.

Masaki Komiyama (Osaka City General Hospital) 15min.

Discussion 15min.

#### Intracranial atherosclerotic stenosis: Role of stent (65min)

Min-Woo Baik (The Catholic University of Korea) 15min.

Byung-Moon Kim (Yonsei University) 15min.

Masayuki Ezura (Sendai Medical Center) 15min.

Discussion 20min.

10:30~10:45 **Coffee Break** 

#### 10:45 ~ 12:20 Session II. AVF & Vertebral Dissection (95min)

Chairman: Min-Woo Baik, Yasushi Ito

#### Endovascular treatment of dural arteriovenous fistula - Current state of art (40min)

Pyoung Jeon (Seongyungwan University) 10min.

Hiro Kiyosue (Oita University) 10min.

Naoya Kuwayama (University of Toyama) 10min.

Discussion 10min.

## **Endovascular treatment of vertebral dissection (55min)**

Ichiro Nakahara (Kokura Memorial Hospital) 10min.

Do-Hoon Kwon (University of Ulsan) 10min.

Joon-Seok Koh (Kyunghee University) 10min.

Kenji Sugiu (Okayama University) 10min.

Discussion 15min.

12:20 ~ 13:20 Lunch



# 13:20 ~ 15:15 Session III. Aneurysm I & carotid artery stenting (115min)

Chairman: Do-Hoon Kwon, Shigeru Miyachi

# Giant or large aneurysms with mass effect - Does endovascular treatment work? (50min)

Hyun-Seung Kang (Seoul National University) 10min.

Masaru Hirohata (Kurume University hospital) 10min.

Yasushi Ito (Niigata University) 10min.

Discussion 20min.

## Carotid stenting – technical options, devices, protection. (65min)

Seong-Rim Kim (The Catholic University of Korea) 15min.

Waro Taki(Mie University) 15 min.

Tomoaki Terada (Wakayama Rosai Hospital) 15min.

Discussion 20min.

15:15 ~ 15:30 **Coffee Break** 

#### 15:30 ~ 17:05 **Session IV. Aneurysm II (95min)**

Chairman: Sung-Ki Ahn, Naoya Kuwayama

### Blood blister aneurysms & difficult aneurysms (45min)

Yong-Sam Shin (The Catholic University of Korea) 10min.

Noriaki Matsubara (Nagoya University) 10min.

Shoichiro Ishihara (Saitama Medical University) 10min.

Discussion 15min.

## Neuroendovascular coiling for unruptured intracranial aneurysms. How I do it? (50min)

Young-Joon Kim (Dankook University) 10min.

Tae-Hong Lee (Pusan National University) 10min.

Shigeru Miyachi (Nagoya University) 10min.

Discussion 20min.

# 17:05~18:05 Session V. My case presentation (60min)

## Chairman: Moon-Hee Han, Masayuki Ezura

Bum-Tae Kim (Soonchunhyang University) (presentation + discussion: 12min)

Young Il Chun (Konkuk University) (presentation + discussion: 12min)

Masafumi Hiramatsu (Okayama University) (presentation + discussion: 12min)

Hiroaki Neki (Saitama Medical University) (presentation + discussion: 12min)

Tomoaki Terada (Wakayama Rosai Hospital) (presentation + discussion: 12min)

18:05 ~ 18:10 **Closing remark** Yong-Sam Shin, President of KSIN

18:10 ~ 18:30 Transfer

18:30 ~ Banquet (Tobaki Restaurant)